thumbnail

Testa motocross

by admin
Categories: Sport
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Tycker du om att få adrenalinkickar då och då? Är du en äventyrssökare som älskar fart och att ta risker? Att prova på motocross kommer då att vara en fantastisk upplevelse för dig och kan bli till en riktigt spännande fritidssysselsättning. Motocross är en sport som växte fram i Sverige under andra världskriget, och den blev snabbt mycket populär.

För att börja köra motocross och börja utöva det mer kontinuerligt behöver man ha fyllt 12 år och skaffa sig en särskilt licens från en SVEMO-ansluten klubb. Motocross kan man även tävla i om man blir riktigt duktig. Att bli en duktig motocrossförare är dock inget man blir på en dag, utan är ett mycket långsiktigt mål. Är man intresserad av motorer överlag och vill ha en rolig upplevelse samtidigt som man testar på något nytt ska man definitivt testa på att köra motocross.

Det finns flera ställen i Sverige man kan prova på att köra på banor. När man kommer till ett sådant ställe ska det finnas ryggskydd, hjälmar och nackskydd. Oftast har de också stövlar till utlåning, men det bör kollas upp innan man antar något. Många barn tycker om att köra motocross, och för de som är intresserade av att börja brukar barnen oftast starta redan som 3-6-åringar. Det är dock aldrig för sent. Att köra motocross ger dig en känsla av frihet och höjer adrenalinproduktionen rejält.

Om du funderar på att köpa en motocross finns det flera storlekar och modeller att välja mellan. Då är det förstås viktigt att man tar hand om sin motocross på bästa sätt så att den håller länge. Din klubb kan hjälpa dig att hitta rätt tillbehör, men du kan också beställa via nätet. Det blir ofta billigare och du får det levererat direkt till hemmet. Många produkter och verktyg som lämpar sig för bilar är också lämpliga till motocrosshojar. Du kan alltså definitivt leta efter sådana produkter på butiker som exempelvis Mekanika som bland annat tillhandahåller motorolja, bromsvätska och andra produkter vilka både kan användas till motocrosscykel och bil.

Du kan antingen bara köra för nöjes skull eller tävla. Tävlar du behöver du skaffa licens. Denna går att få via en SVEMO-ansluten klubb och kostar en dryg tusenlapp. Licensavgiften används bland annat för att betala försäkringar för förarna, så även om det kan tyckas mycket är kostnaden att betrakta som en bra investering.


Comments closed