thumbnail

Ta cykeln

by admin
Categories: Hälsa
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

CyklaVi blir alltmer miljömedvetna och hälsomedvetna. Gissningsvis har det aldrig funnits en generation så medvetna om matens beståndsdelar och näringsämnens påverkan på kroppen. Samtidigt så är vi också latare än någonsin.

– Men jag är ju inte lat, tänker du och undrar vad vi egentligen menar, vi har ju redan skrivit att vi är mer hälsomedvetna och sen kommer vi och hävdar att vi samtidigt är lata. Kanske är det fel ord, men faktum är att vi naturligt sett rör oss mindre idag än vad vi gjorde förr om åren. Våra arbeten idag är stillasittande i stor utsträckning, förr så var det en mycket större andel som var fysiska arbeten.

Vardagsmotionen allt viktigare

Av den anledningen så blir det allt viktigare att vi får oss motion på annat sätt, annars så kommer vi att få en försämrad hälsa och troligtvis också ont i kroppen om vi inte stärker exempelvis våra ryggar genom träning. När man sitter på ett kontor hela dagarna så är det viktigt att man har en rygg som orkar med, annars så kommer det att så småningom orsaka smärtor.

En av dom bästa formerna av vardagsmotion vi vet är att cykla. Bor du en bit ifrån ditt arbete så är det perfekt att kunna få dig lite motion till och från jobbet. Har du inte någon cykel så finns det bra priser på cyklar både på nätet och i fysiska butiker om du väljer att köpa vid rätt tillfälle. Förslagsvis så kan du välja hösten eftersom det då ofta är rea då cykelsäsongen är lite på väg att ta slut.

Gör det roligt

man som gått i mål

Cykling behöver dock inte endast handla om transport eller träning. Det kan också vara ett otroligt härligt sätt att utforska sin omgivning och ge sig in på vägar och områden man aldrig tidigare varit på. För de som har familj kan en picknick utflykt med cykeln vara en otroligt rolig aktivitet där alla kan vara med. De absolut minst kan hänga med i barnsätet som fästs bak på cykeln och de lite större kan följa med på sina egna cyklar.

Om man är mer intresserad av att sporta så finns det många alternativ till underhållning även där. Om man föredrar utmaningen att cykla snabbt så finns det redan där ett stort antal utmaningar. I Sverige har vi många gamla lopp där cyklister tävlar om bästa tiden. De kanske mest kända är vätternrundan där 25 000 människor från hela världen varje år tävlar, fast inte riktigt. Loppet som är 30 mil långt har nämligen inte någon resultatlista utan är endast ett motionslopp där deltagarna tävlar mot sig själva.

Många bra orsaker att cykla

Faktum är att det finns flera orsaker att ta cykeln istället för bilen. På svenskcykling.se så ger man något de kallar för sina tio cykelbudord. De handlar om varför man ska cykla. För att nämna några så handlar de om att cykla för att må bra – som vi redan nämnt. Cykla för miljön – det är bättre för miljön att cykla än att spruta avgaser med bilen. Cykla för att spara pengar – du behöver inte lägga pengar på exempelvis bensin om du cyklar.

För fler budord så föreslår vi att du tar en titt på deras hemsida och läser de övriga. Och du, glöm inte att ta på cykelhjälmen, den kan rädda ditt liv.


Comments closed