thumbnail

Surfing

by admin
Categories: Resa
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Costa Rica srtand

Så här under vinterhalvåret så kan man surfa runt på Internet för att kolla in sin favorit fritidsysselsättning Surfing. Man längtar till sommaren, havet och vågorna. Varma stränder både här hemma i Sverige och utomlands.

Vissa platser etsar sig fast mer än andra och att surfa på Costa Rica är en sådan plats och en fantastisk upplevelse. Med fantastiska stränder som ibland kan upplevas orörda så är detta ett paradis för surfare. Oavsett om du är i Santa Teresa eller någon annanstans så kan du hitta en bra strand att slänga dig ut och ta dig an vågorna. Spelar ingen större roll om du är jätteduktig eller nybörjare så finns det ställen att surfa på i detta tropiska land. Varmt är det året om och visst finns det regnperiod, men det reganr i någon timme, sedan är det bara att knalla ner till stranden igen och fortsätta sin aktivitet.

För de som inte riktigt vill ge sig ut på vågorna så finns så mycket annat att uppleva på Costa Rica. Monteverdes regnskog är en sådan upplevelse, eller ta en tripp upp till vulkanen Arenal och upplev en livs levande vulkan. Ungefär 90 km från huvudstaden San José ligger denna vulkan och det första utbrottet från Arenal hände i juli 1968. Här får man en häftig upplevelse, 1998 är den senaste daterade stora utbrottet men den är ständigt aktiv så på kvällarna kan man få en fräck uppvisning med ett naturligt fyrverkeri genom de små utbrott som vulkanen får och glödande stenar sprutar ur vulkanen och landar på sidan av berget.


Comments closed