thumbnail

Sport i massor

by admin
Categories: Sport
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Curling

För många av oss är sport en stor del av vardagen och har stor betydelse för våra liv. Någon kanske tycker att något så trivialt som sport inte borde få sån betydelse i livet – men vem är det nu egentligen som vet vad meningen med livet är? Nu stundar ett OS och två veckors drömtillvaro för oss sportfrälsta.

OS i Sotji

OS detta år kommer att gå av stapeln i den ryska kuststaden Sotji, en stad som egentligen inte kan sägas vara känd för några stränga ryska vintrar med minusgrader ner mot -30-strecket. Istället är det faktiskt så att staden har en medeltemperatur på över 5 grader under vintern. Men det finurliga med Sotji är att staden förutom havet också ligger nära en bergskedja där ”riktig” vinter finns att tillgå. Därför är OS-området uppdelat i två delar, ett i staden där inomhusarenorna finns, och en del som ligger vid bergen där de grenar som kräver snö och kyla hålls.

Höjdpunkter och medaljchanser

Som vanligt när det är dags för OS så har vi våra förhoppningar om ett svenskt medaljregn utan dess like. Detta brukar vi generellt få fortsätta drömma om eftersom det brukar finnas både norrmän, ryssar, kanadensare och amerikaner som brukar försöka sätta käppar i hjulen för detta. Men några chanser finns det allt att se fram emot. Här tar vi upp ett par lag och atleter vi tror lite extra på.

Curling – Curling är en sport som kan sägas lever upp en gång var fjärde år i Sverige. Plötsligt så är alla intresserade att se de tunga stenarna  får sina vägar mot boet uppsopade av frenetiskt kämpande, ofta vrålande, curlingspelare. Detta beror såklart på att Sverige ofta är med och slåss om guldmedaljerna framförallt på damsidan. Efter två raka guld av Lag Anette Norberg så är förstås förväntningarna stora på deras arvtagare – Lag Sigfridsson. Och laget står helt klart i slag att ge Sverige sitt tredje raka OS-guld med tanke på det EM-guld och VM-silver man redan presterat det senaste året.

På herrsidan så är det Lag Niklas Edin som ska försvara de svenska färgerna. Om man ska tro experttipsen så är svenskarna favoriter att bli det lag som troligtvis får möta Kanada i finalen. Kanada är förstås som vanligt stora favoriter.

Hockey – Enligt en omröstning på Aftonbladet.se som innefattar inte mindre än 23 000 läsare, så är det OS-hockeyn som över 70 % av de röstande som ser fram emot mest. Och visst har Sverige en god chans att gå långt. Man har på herrsidan ett lag som förmodligen endast kan matchas av lag som Kanada, Ryssland och möjligen Finland och USA. Vi tror på en repris av OS 2006 där laget gick hela vägen.


Comments closed