thumbnail

Spel på sport och hästar

by admin
Categories: Spel, Sport
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Vinst på odds

Att spela på sport och hästar är något som alltid legat oss svenskar varmt om hjärtat. I princip varje svensk har väl vid något tillfälle satsat någon krona på en Stryktipsrad eller lagt några tior på en Dagens Dubbel eller liknande. Många ser inte bara spel som en källa till nöje och spänning utan har det även som något av en hobby. En del kan sitta många timmar och analysera i ett försök att hitta den perfekta raden. För den som är en skicklig spelare kan det även visa sig bli en riktigt lönsam affär att spela.

Trots det ökande spelet på Internet under de senaste åren är det fortfarande den absolut största aktören vad gäller spel i Sverige Svenska Spel. Med klassiska spelformer som Stryktipset, Måltipset, Oddset och Lången lockar Svenska Spel varje år miljoner och åter miljoner spelare. Numera finns alla de här klassiska också på nätet för den som föredrar det istället för den gamla klassiska bongen.

Den troliga anledningen till att Svenska Spel fortfarande är den största aktören är för svenskt spelande ligger troligen i att man som bekant har monopol på spelandet. De andra spelbolagen har sina verksamheter utomlands, även om man är inriktade på den svenska marknaden. Vi på Fritidsguiden skulle faktiskt rekommendera att om du är en frekvent spelare, så kan du ta en titt på dessa spelbolag. Orsaken till detta är att man alltsomoftast har bättre odds än Svenska Spel och således kan man vinna mer pengar. Om vi till exempel tar och jämför spelbolaget Betssons sportodds med Svenska spels motsvarighet, Lången. På i princip samtliga matcher i nästa omgång av SHL så har Betsson högre odds. Jämför själv.

Allt spel på hästar i Sverige, såväl trav som galopp, drivs av Aktiebolaget Trav och Galopp eller ATG, som det för det mesta kallas. Bolaget grundades 1974 och har sedan dess inhyst en rad kända spelformer som V65, V75, V86 och Dagens Dubbel. Den äldsta av dessa är V65, vilken var föregångare till dagens V75 som alltid körs på lördagar och är något av ATG:s flaggskepp. Behöver du hjälp att pricka in rätt hästar? Ta då en titt på Aftonbladets experttips här.

På V75 gäller det att pricka in vinnaren i sju lopp för att nå den allra högsta utdelningen, dock kan även sex respektive fem rätt ge vinst. På samma sätt fungerar V86, som körs under onsdagar fast där handlar det om åtta lopp med vinst på även sju och sex rätt. Dagens Dubbel körs däremot varje dag och där handlar det om att pricka rätt i två lopp.


Comments closed