thumbnail

Snickra eget

by admin
Categories: Snickra
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

En härlig hobby som man kan jobba på flera timmar i stöten är att snickra. Det är roligt och du kommer vara så stolt över varje möbel, dekoration och smörkniv du tar in i huset för att det är du som har gjort den. 

Om man vill börja snickra ska man börja smått. Se till att ha några grundverktyg hemma. Tror du att du kommer gå vidare till möbler och större projekt så spendera hellre några kronor extra och köp bra grejor. Köp hellre en sticksåg än en vanlig handsåg, det kommer vara jobbigt att såga genom en plywoodskiva när du ska göra något större. Det kommer inte att kosta skjortan. Det finns fullt funktionella och hållbara sågar och slipar som kostar under trehundra kronor.

Låna lite böcker på hur man ska tänka när man snickrar. Teori är A och O för att få snygga resultat. Har du ett snickeriintresse kan vi anta att du redan jobbat lite grann i trä och helt enkelt vill utveckla din förmåga. Men det kan vara en god idé att läsa upp lite.

Titta på internet. Det finns hur många projekt som helst som du kan göra! Du kommer att bli så inspirerad, inget kan stoppa dig. Youtube kan även erbjuda bra videos som visar hur man skapar vissa saker. Det brukar vara enklare att följa en video än en textbeskrivning.


Comments closed