thumbnail

Res till fritidsintresset

by admin
Categories: Sport
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

West HamNär man talar om fritidsintressen så brukar det oftast handla om fritidsaktiviteter, motion, rekreation och nöje. Oftast så brukar man inte räkna in resor till detta, utan det brukar få hamna under kategorin semester – inte idag.

Vi tänkte specifikt prata om ett fritidsintresse som delas av många, nämligen ett fotbollsintresse. Rent krasst så kan man säga att kvaliteten på svensk fotboll är sisådär, åtminstone på herrsidan. De svenska lagen bjuder fortfarande på underhållande fotboll och många gånger kan man ha turen att uppleva unga lovande spelare på hemmamark innan de ger sig av, men trots allt detta så är steget rent sportsligt av den större magnituden, om vi blickar ut ur landets gränser. Så vill man se de bästa spelarna i världen så får man gott vända sig till de europeiska toppligorna. Vill man se favoritfotbollslaget i Premier League på plats, så gör man enklast i att sätta sig på flyget till London för att ta del av spänningen. Och att åka på en fotbollsresa av denna typ är inte heller så komplicerat och dyrt som man kanske först skulle kunna tro.

Visst, om man ser till priserna så är det bra mycket dyrare att åka till England än till Tyskland och se exempelvis Borussia Dortmund, men ändå inte så farligt dyrt att det inte är tänkbart. Detta beror framförallt på att flygresor till England idag inte kostar förhållandevis mycket, och går man genom speciella arrangörer för just fotbollsresor så kan man ofta få bra priser på både resa, boende och biljett till matchen. Du är dessutom försäkrad som förstagångsresenär att risken för strul minimeras, då du inte själv behöver ordna med allt före matchstart, som exempelvis biljetter. Det händer faktiskt med jämna mellanrum att folk blir lurade när det skaffar biljetter på plats i England och står sedan handfallna i insläppet till arenan.

Dessutom så kan man få mycket bättre platser för priset än vad man annars skulle ha fått om man köpt biljetter exempelvis på svarta marknaden. Detta beror på att dessa företag ofta har samarbetsavtal med klubbarna och har därmed bra platser till rimliga priser. Ett tips är också att om du bor i närheten av exempelvis Stockholm så kan du titta lite då och då efter biljetter till matcher nära inpå. För priserna brukar kunna sänkas när biljetter inte hunnit bli sålda. Detta är ett bra sätt att få uppleva fotboll i världsklass om du inte är helt brydd i vilka lag som möts så länge de håller nog hög klass och i utbyte för detta får du uppleva matcherna för en rimligare peng.


Comments closed