thumbnail

Golf

by admin
Categories: Sport
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

GolfFör många så är golf en av sina favoritsysselsättningar, och många ser det som en väldigt skön fritidsaktivitet som gör att du får vara ute i naturen samtidigt som du rör på dig och får motion. 

Säsongen brukar vara mellan maj och september om man har tur. Man räknar med att under en golfrunda så går man 10-11 km, beroende på hur man slår. Man förbränner en del under dessa promenader. Vi anser att golfrundorna som en mycket bra motionsform. Skulle man inte kunna få friskvårdspeng för att spela golf? Det sägs att nästan 600 000 personer spelar golf i Sverige och som det ser ut idag så är det inte speciellt dyrt att spela golf. Man kan nästan säga att golf blivit en folksport.

Det har gjorts undersökningar som säger att i vissa fall är golf billigare än andra sporter. Framförallt kan man ju spela golf långt upp i ålder, det finns ett flertal som är över 80 år som spelar golf varje dag under säsong och får en lång frisk promenad under rundan. Som sagt, golf passar alla så självklart tycker vi det skulle kunna få plats under friskvårdspengen.


Comments closed