thumbnail

Fritidssysselsättningar på internet

by admin
Categories: Teknik
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

människor på bio

Många klassiska fritidssysselsättningar har med tiden flyttat ut allt mer på internet. För vissa så har det inneburit att man har börjat utbytt kunskap och erfarenheter online, för andra så flytten varit betydligt mer extrem.

Spel

Förr var det enda sättet man praktiskt kunde spela spel på att göra det hemma vid köksbordet eller på ett casino. Idag så är dock möjligheterna mycket större, du kan när och var som helst spela en mängd olika spel med människor från hela världen. Detta har även sträckt sig till Oddsspel där man nu kan satsa pengar på sporter som man annars inte skulle kunnat spela på i Sverige. Då det finns så många olika spelbolag som dessutom arbetar på lite olika sätt gällande hur de sätter oddsen så brukar det vara bra att vända sig till en sida som har sammanställt informationen på ett enda ställe. Då blir det enklare att förstå och sätta sig in i vilket spelbolag som är bäst för dig.

Film

Om man ville se på film innan hemvideons uppkomst på 70-talet så var det bio som gällde. Även efter att videospelaren hade uppfunnits så var valet ganska självklart för de flesta då bio salongen bjöd på en mycket bättre och trevligare upplevelse än den lilla tv-apparaten där hemma. Allt eftersom att tv-apparaterna, projektorerna och hembiosystemen blev allt bättre så blev även hemmaupplevelsen snabbt ett bekvämare val än ett biobesök. Idag så krävs inte ens att man tar sig till videobutiken då uthyrningen och köpen av långfilmer även har flyttat online. Tjänster som Netflix ger dig direkt tillgång till ett stort bibliotek av populära filmer och om det du vill se inte finns där så finns det många andra tjänster att välja bland.


Comments closed